Lubickolva munkába járni?!


Thursday July 11th, 2013

A nagy meleg mindannyiunk szervezetét próbára teszi és bizony igencsak megnehezíti az emberi koncentrációt. Nem csoda ha egyre többet elkalandozik gondolatunk munka közben és ábrándozunk egy szép szellős tengerpartról. De milyen is volna, ha nem kéne ábrándozni, hanem magába a munkába járás volna a felfrissülés? Reggel ébredés után magunkra kaphatnánk fürdőruhánk és egy kellemes úszással juthatnánk el munkahelyünkre?
E gondolat már bizonyára már többünk fejében megfordult, de bizony voltak akik, ez irányba még komolyabb lépéseket tettek. Az [Y/N] studio elkészítette a LidoLine koncepcióját, amely egy különleges, úszóknak fenntartott ingázó sáv lenne a Londont átszelő Regents-csatornán. Az ötletet azt generálta, hogy a város célkitűzései között szerepel az elhagyott magasvasutak vonalaink felújítása, újragondolása. A tervezőcsapat azonban nem csak a nyári, de a téli szezonra is gondolt, miszerint télen a korcsolyázás szerelmei vehetnék igénybe a felületet. A legfontosabb csomópontokra megállókat terveztek, ahol nappal lehetőség nyílik az átöltözésre, este pedig a város közösségi életének adnának teret mozivászonnal, koncerthelyszínekkel.
Az ötlet megvalósulása azonban Londonban is várat magára. Itthon meg pláne elképzelhetetlen lenne egy ilyen nagyszabású ötlet életre hozása, hiszen egyelőre kerékpárútjaink hálózatán is van bőven mit fejleszteni. De talán egy messzi jövőben ez már nem fog annyira lehetetlennek tűnni. A kérdés csupán az, hogy Te mennél szívesen munkába úszva vagy akár korcsolyázva?
Forrás:
http://www.designboom.com
http://www.guardian.co.uk

Back